Over mij

In 1997 maakte ik de overstap van manager in een groot automatiseringsbedrijf naar informatiemanager voor een ziekenhuis. Door alle ontwikkelingen en de impact van ICT voor de zorg, blijft het voor mij een boeiend werkveld. Als adviseur en projectmanager heb ik voor uiteenlopende organisaties gewerkt: ziekenhuizen, GGZ, landelijke instituten en regionale eerstelijnsorganisaties.

Carin Pipers - Zorg-ICT adviseur uit Twente

Samenwerking in de zorg

Veel van mijn opdrachten hadden betrekking op samenwerking in de zorg. Het meest trots ben ik op de projecten die complex en omvangrijk waren, zoals de voorbereiding van een fusie, de implementatie van een Enterprise Pacs, de selectie en uitrol van een keteninformatiesysteem, de ontwikkeling van een toepassing voor videoconsultatie voor huisartsen. Ook vond ik het erg boeiend de nieuwe rol van informatiemanager vorm te geven in zorgorganisaties en ze mee te nemen in het digivaardiger maken van hun organisatie. De laatste jaren vervul ik daarnaast vaak de rol van sparring partner en coach voor collega’s, CIO’s en junior projectmanagers.

“Ik hecht erg aan de meerwaarde die de inzet van ICT moet bieden voor organisaties: doelgerichtheid bepaalt of de inzet van ICT een succes wordt en echt bijdraagt aan de verbetering van zorg. Tegelijkertijd vind ik het boeiend en interessant om daar te zijn waar het beeld nog onduidelijk en onscherp is, om mijn creativiteit in te zetten en te werken aan nieuwe organisaties en toepassingen. Ik put daarbij uit een ruime bagage vol ervaring en kennis van de Zorg en ICT-markt die ik elke keer weer op een andere wijze inzet.”

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze is enerzijds gebaseerd op de gebruikelijke standaarden voor projectmanagement, samenwerken en besluitvorming (Prince2, PMC, Agile, Systeemdenken, NLP, Deep Democracy), maar is anderzijds nooit dogmatisch. Methodieken helpen om structuur in processen aan te brengen, maar moeten niet de boventoon voeren. Ik blijf altijd kritisch op wat ik doe: ik toets of het uitvoerbaar is en te volgen is voor de mensen en de organisatie.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met me op, ik informeer graag over de mogelijkheden.

Scroll naar boven